Danske Mærkedage 2012-2020 til iCal.

Det er nu efterhånden en del år siden at Apples kalenderprogram iCal, så dagens lys. Det var i sommeren 2002. Dengang syntes jeg, at der var mange helligdage og mærkedage jeg ikke kendte årsagen til og historien og baggrunden for. Hvorfor hedder det "Palmesøndag"? Hvorfor holder vi St. Bededag og hvad med Pinse? Hvorfor flager de i dag? Hvornår og hvorfor spiser man mindst én gang om året and, selvom det skulle have været gås? Dronning Margrethe har fødselsdag den 16. april, men hvor gammel er hun? Spørgsmål jeg bl.a. typisk får fra mine børn og efterhånden også kollegaer. Disse og mange andre spørgsmål satte jeg mig for, en gang for alle, at få styr på. Der manglede en dansk kalender, der nemt kunne håndtere mærkedage og beskrivelser af disse. iCal var oplagt og en mærkedagskalender så dagens lys.

Det er min fornemmelse at rigtig mange abonnere på den, blot dømt ud fra alle de henvendelser jeg har fået gennem årene.

ical_maerkedage

Kalenderen blev oprindeligt udgivet tilbage i januar 2003 og var kun opdateret fem år frem. Kalenderen er siden blevet gennemgribende opdateret et par gange. Senest i 2012, så den nu er gældende frem til den 31. december 2020. Der er nu flere mærkedage, større nøjagtighed og bedre beskrivelser. Det er vigtigt, at du opdaterer dit abonnement på denne kalender, idet linket til den er ændret i forhold til den oprindelige mærkedagskalender. Senest er kalenderen flyttet fra Apple's MobileMe til iCloud.

Du kan abonnere på den ved at klikke her:
Software package creation

Jeg har igennem mange år arbejdet med central fildistribution. For flere år siden skrev jeg bl.a. denne artikel om et af de produkter jeg arbejdede med. Central fildistribution har sin berettigelse, når man administrerer mange computere og har brug for at holde alle disse opdateret med samme programmer og seneste opdateringer fra centralt hold – typisk via netværket.Lige nu arbejder jeg med en applikation, kaldet Composer 7 fra Jamf Software, der benyttes til at konstruere software-pakker til distribution. Produktet minder utrolig meget, i sin virkning, som et produkt jeg tidligere har benyttet intensivt, kaldet FileSet Magic.

Composer 7 er en del af Casper Suite’en og er et klient-administrationsprogram udelukkende udviklet til Mac-platformen og værktøjet skaber software-pakker i enten .pkg eller .dmg-formatet ved en simpel pakke-oprettelses proces.

Processen består i al sin enkelthed i, at der tages et ”før og efter” øjebliksbillede af installationen, hvorfra software-pakken konstrueres. Nyt i Composer 7 er bl.a. muligheden for at overvåge filsystemets brug af FSEvents. Dette gør det muligt at fange alle de ændringer, der kan forekomme under en installation, uden at skulle vente på udarbejdelsen af et ”før og efter”-øjebliksbillede af harddisken.

Composer 7 er et rigtigt godt værktøj til pakke-konstruktion og med en dedikeret maskine til udarbejdelse af pakker, der kan ”nulstilles” med en hurtig re-kloning v.h.a. Carbon Copy Cloner er det en næsten ”no-brainer”, at lave software-pakker til distribution med f.eks. Casper Suite eller Apple Remote Desktop.iPhone blog

Efter et års venten kom Apple’s iPhone i sommeren 2008 endelig på det danske marked. iPhone er en multimedie- og internetkompatibel mobiltelefon, der blandt andet har funktioner som kamera, multimedie-afspiller og diverse internet-tjenester; herunder e-post, sms, web browsing og trådløs forbindelse. iPhone bruges via et touchscreen med virtuelt tastatur og -knapper.

En af iPhones mange funktioner er muligheden for at hente programmer på Apple’s såkaldte App-store, hvor der til dato findes mange tusinde programmer til iPhone.

Efter et hav af spørgsmål fra venner, familie og kollegaer har jeg lavet en lille weblog, der er optimeret til læsning på iPhone og som indeholder tips, tricks og andet til glæde for iPhone-brugere.
Webloggen kan ses og læses via dette link: www.peterlars.dk/iphone/